תאונת עבודה
תאונת עבודה - החוק במדינה ישראל קובע כי כל אדם שנפגע בגופו במהלך עבודתו בין אם מדובר בדרך לעבודה או בדרך חזרה מהבית לעבודה הינו זכאי לקבלת פיצויים כספיים עבור אובדן ההכנסה לאחר מועד אירוע תאונת העבודה. יודגש, המוסד לביטוח מפצה נפגעי עבודה בדמי פגיעה וזאת לאחר שנפגעי תאונת עבודה אלו אינם מסוגלים לחזור לעבודתם ומקבלים ימי מחלה לנפגעי עבודה.
Picture of מאת: אריאלה גפן, עורכת דין

מאת: אריאלה גפן, עורכת דין

משרד עורכי דין תאונות דרכים

תוכן עניינים

ביטוח לאומי – תביעות פיצויים נפגעי תאונות עבודה

החוק במדינה ישראל קובע כי כל אדם שנפגע בגופו במהלך עבודתו בין אם מדובר בדרך לעבודה או בדרך חזרה מהבית לעבודה הינו זכאי לקבלת פיצויים כספיים עבור אובדן ההכנסה לאחר מועד אירוע תאונת העבודה.

יודגש, המוסד לביטוח מפצה נפגעי עבודה בדמי פגיעה וזאת לאחר שנפגעי תאונת עבודה אלו אינם מסוגלים לחזור לעבודתם ומקבלים ימי מחלה לנפגעי עבודה.
בפני נפגע תאונת העבודה ישנן מספר אפשרויות להגשת תביעת פיצויים, כאשר הראשונה הינה הגשת תביעת לפיצויים נפגעי תאונת עבודה נגד המוסד לביטוח לאומי על מנת לאפשר לנפגע לקבל את מלוא הפיצויים בגין נזקי הגוף ואובדן ימי עבודה – יודגש, חשוב להגיש את תביעת הפיצויים לנפגע עבודה תוך שנה מיום אירוע
תאונת העבודה.

במסגרת החוק לנפגעי תאונת עבודה לאחר שחולפים 91 יום מיום אירוע תאונת העבודה, על נפגע תאונת העבודה להופיע בפני הועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי המורכבת מרופאים מומחים והם אלו שייקבעו לנפגע אם תאונת העבודה הותירה בו נכותו הזמנית או נכות צמיתה נכותו הצמיתה.

מי מבוטח על ידי המוסד לביטוח לאומי בתאונות עבודה?

החוק בישראל קובע ששכירים, או עצמאיים שרשמים במוסד לביטוח לאומי או אדם אשר נמצא בהכשרה מקצועית או בשיקום מקצועי (כפי שמופיע בתקנות הביטוח הלאומי) ועוד קבוצות אחרות.

מהי תאונת עבודה?

עורכת הדין אריאלה גפן, עורכת דין תאונות עבודה מסבירה כי תאונת עבודה על פי חוק הינה "תאונת שמוגדרת כאירוע בו נפגע עובד או עצמאי ונגרמו לו נזקי גוף עקב עבודתו לרבות בדרך חזרה הביתה או בדרך מהבית לעבודה", כמו כן תאונת דרכים תחשב כתאונת עבודה, ואף מחלה שהתפתחה (מחלת מקצוע) עקב עבודה מול חומרים מסוכנים או מערכות מסוכנות אחרות אשר גרמו לנזק בריאותי כמו מחלת סרטן, מחלת ריאות או טינטון ייחשבו גם הם כתאונות עבודה.

מחלת מקצוע

החוק קובע באופן מפורש כי מחלת מקצוע בעקבות אירוע תאונת עבודה הינה מוגדרת ע"י רשימה סגורה של מחלות שנקבעו בתקנות המוסד לביטוח לאומי. רק במידה והנפגע מצליח להצביע על מחלה ספציפית, שהיא אחת מהמחלות המנויות בתקנות, הוא יזכה להיות מוכר כנפגע עבודה ולקבל את הזכויות המגיעות לו. רשימת המחלות מתעדכנת מפעם לפעם, ויש להתייעץ עם מומחה על מנת לדעת האם המחלה ממנה סובלים הינה אחת מהמחלות המנויות בתקנות.

חשוב לציין כי כאשר מדובר על תאונת עבודה החוק קובע כי מדובר על אירוע תאונה שהתרחש תוך כדי ועקב עבודתו של העובד אצל המעביד. יתרה מזאת, משרד עורכי דין אריאלה גפן מציין שוב כי תאונה שמתרחשת בדרך למקום העבודה, מוכרת כתאונת עבודה גם כן.

וועדה רפואית המוסד לביטוח לאומי – קביעת נכות

נפגע תאונת עבודה זכאי לקביעת דרגת נכות שיקבעו את הקצבה ואת סוגה וזאת לפי קביעת הוועדה הרפואית. במקרה שהוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי תקבע כי לנפגע ישנה דרגת נכות שבין 9% ל- 19% הוא יהיה זכאי לקבלת קצבה חד פעמית. במידה ותקבע לו דרגת נכות מעל 20% אותו נפגע יהיה זכאי לקבלת קצבה חודשית.

עורכת הדין אריאלה גפן, עורכת דין תאונת עבודה, ממליצה להגיע לוועדה הרפואית ולאחר שעברת עם הכנה עם עורך דין תאונות עבודה מומחה, שכן במסגרת הוועדה נפגע התאונת עבודה ייבחן ע"י רופא מומחה בתחומו כמו למשל אורתופד או נוירוכירורג או רופאים מומחים אחרים, אשר ייבחנו את המסמכים הרפואיים ואת הטיפולים הרפואיים של הנפגע ואף יישאלו שאלות מקשות וגם ייבצעו בדיקה בעצמם.

וועדה רפואית המוסד לביטוח לאומי – הגשת ערר

לאחר שנפגע העבודה סיים את בחינת מצבו הרפואי מול הוועדה הרפואית, תשלח לביתו הודעה מהמוסד לביטוח לאומי ובה הקביעה לגבי דרגת הנכות. לצערו הרב, במקרים רבים קובעת הוועדה שיעורי נכות נמוכים למרות הממצאים הרפואיים.

במקרים אלו, עורכת הדין אריאלה גפן נלחמת על זכויות לקוחותיה ע"י הגשת ערר על החלטתה של הוועדה הרפואית, וזאת תוך 30 יום מקבלת ההחלטה לעניין הנכות.

למשרד עורכי דין אריאלה גפן הגיע משה א, בן 42, מהנדס מחשבים, אשר נפגע בתאונת דרכים במסגרת נסיעתו לחברת ההיי שבה עבד. במסגרת תאונת העבודה הוא נפגע בעמוד השדרה ונקבעו לו אפס אחוזי נכות, לאחר בחינה מחודשת של כל התיעוד הרפואי אל מול הראיות שהובאו בפניה הוועדה, המשרד הגיש ערר מפורט שלא הותיר מקום לספק לגבי שיעור הנכות – וכך לאחר שעורכת הדין אריאלה גפן הציגה בפניה חברי הערר את הטענות המשפטיות והעובדות נקבע למשה 15% אחוז נכות.

מה לעשות לאחר תאונת עבודה?

עורכת הדין אריאלה גפן, ממליצה בחום רב לפנות ל- עורך דין תאונת עבודה מיד לאחר קרות אירוע תאונת העבודה על מנת שינחה ויכוון את הנפגע כיצד להתנהל המוסד לביטוח הלאומי

אריאלה גפן, משרד עורכי דין תאונות עבודה

משרד עורכי דין אריאלה גפן הינו מוביל בישראל ומומחה בתחום תביעות תאונת עבודה. המשרד בראשות של עורכת הדין אריאלה גפן ניהל עשרות תיקי תאונות עבודה בהצלחה רבה תוך מיצוי מלא של זכויות הנפגע וזאת בעזרת הניסיון המשפטי הרב, בקיאות בלתי מתפשרת בחוק ובפסיקה שהובילו לניצחונות מרשימים וקבלת פיצויים מרביים.

לקבלת ייעוץ משפטי ממוקד, אסטרטגי ובניית תוכנית פעולה, התקשרו -0733-752-766 או השאירו פרטים וניצור קשר עוד היום

אריאלה גפן – משרד עורכי דין

מאמרים נוספים מאת עורכת הדין אריאלה גפן

תאונות עבודה – תקנה 40 לנפגעי תאונות עבודה

תקנה 40 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956, קובעת את ההליך לקביעת דרגת נכות לנפגעי תאונות עבודה שנפגעו בעצמות הגפיים העליונות. במסגרת הליך זה, ועדה רפואית מוסמכת מטעם המוסד לביטוח לאומי בודקת את הנפגע וקובעת את אחוזי הנכות שלו, בהתאם לפגיעות שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה.

צרו קשר עוד היום

עורכת הדין אריאלה גפן תשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

עורך דין תאונות דרכים
small_c_popup.png

אריאלה גפן - משרד עורכי דין

נפגעתם בתאונת דרכים? אולי אתם זכאים לפיצוי כספי

אנא מלא את הטופס ונחזור אליכם בהקדם

small_c_popup.png
עורך דין תאונות דרכים

אל תוותרו על הזכויות שלכם

אם נפגעת או נפצעת מגיע לך פיצוי כספי.

השאירו פרטים להערכת הפיצוי הכספי שמגיע לך ועורכת הדין אריאלה גפן תיצור קשר בהקדם

דילוג לתוכן