תקנה 40 לתקנות הביטוח הלאומי
תקנה 40 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956, קובעת את ההליך לקביעת דרגת נכות לנפגעי תאונות עבודה שנפגעו בעצמות הגפיים העליונות. במסגרת הליך זה, ועדה רפואית מוסמכת מטעם המוסד לביטוח לאומי בודקת את הנפגע וקובעת את אחוזי הנכות שלו, בהתאם לפגיעות שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה.
במידה ומדובר בתאונות עבודה, רשאי הנפגע להגיש תביעה לדמי פגיעה נגד המוסד לביטוח לאומי ובמסגרת כך המוסד לביטוח לאומי ישלם לנפגע דמי פגיעה עד לתקופה של 91 יום.
נפגעי עבודה אשר שולמו להם דמי פגיעה כמתואר לעיל, ולאחר 91 יום נותרה להם נכות מתאונת העבודה, רשאים להגיש תביעת גמלת נכות מהעבודה (קצבה או מענק) כאשר בסיום התקופה של ה-91 יום, הנפגע יוזמן לוועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי על מנת לקבוע את שיעור הנכות הרפואית.
יודגש, במסגרת הבדיקות הרפואיות, רופאי הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי יפנו לתקנה 40 אשר קובעת את שיעור הנכות בהתאם לפגיעה, כמו כן הוועדה הרפואית תקבע את אחוזי הנכות לפי הפגיעות הפיזיות שנגרמו במועד התאונה, ואם היו פגיעות אחרות שקדמו לתאונה הם ככל הנראה יופחו מאחוזי הנכות שקבעה הוועדה.
מי זכאי להיבדק על ידי הועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי?
עובד שנפגע במהלך עבודתו, בין אם בתאונה בדרך לעבודה, ובין אם בדרך מביתו לעבודה, זכאי להגיש תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי בגין נזקי הגוף שנגרמו לו, ובאותו הליך משפטי מול המוסד לביטוח לאומי להיבדק על ידי הועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי על מנת שתקבע את שיעור הנכות כתוצאה מהתאונה.
מה קורה בהליך הבדיקה הרפואית?
הליך הבדיקה כולל מספר שלבים:
- הגשת תביעה: הנפגע צריך להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי.
- בדיקה רפואית: רופא מוסמך מטעם המוסד לביטוח לאומי יבצע בדיקה רפואית לנפגע.
- התייצבות בפני הועדה: הנפגע יתייצב בפני ועדה רפואית המורכבת מרופא מוסמך ופוסק רפואי. הועדה תערוך בדיקה נוספת ותבחן את המסמכים הרפואיים של הנפגע.
- קביעת דרגת נכות: הועדה תקבע את אחוזי הנכות של הנפגע, בהתאם לפגיעות שנגרמו לו.
מהם הקריטריונים לקביעת דרגת נכות לפי תקנה 40?
דרגת הנכות נקבעת בהתאם לרשימת הליקויים הרפואיים המופיעה בתקנות המוסד לביטוח לאומי. לכל ליקוי נקבעו אחוזי נכות, בהתאם לחומרת הפגיעה ומיקומה בגוף.
מה ההשלכות של קביעת דרגת נכות?
נפגע שנקבעה לו דרגת נכות זכאי לגמלאות מהמוסד לביטוח לאומי. גובה הגמלה נקבע בהתאם לאחוזי הנכות.
חשוב לציין
הנפגע זכאי להיות מיוצג בהליך הבדיקה על ידי עורך דין תאונות עבודה או עורך דין עם ניסיון משפטי ב- תביעות נגד הביטוח הלאומי (עורך דין ביטוח לאומי)
ניתן לערער על החלטת הועדה בבית הדין לעבודה.
אריאלה גפן – עורכת דין תאונות עבודה
עורכת הדין אריאלה גפן, עורכת דין תאונות עבודה, הינה המייסדת של משרד עורכי דין תאונות עבודה המייצג נפגעי תאונות דרכים או תאונות עבודה במגוון רחב של נזקי גוף החל מפציעות קלות כמו חבלות, שריטות, צליפת שוט ועד לפגיעות גוף קשות כמו פגיעה בעמוד השידרה, חבלות ראש, נזק מוחי, שברים, פרפלגיה המותירות את נפגעי תאונת הדרכים עם נכות רפואית.
עורכת הדין אריאלה גפן סיימה את לימודי המשפטים בשנת 2004 ומאז ועד היום הינה עוסקת בתביעות תאונות עבודה, כאשר בעברה ייצגה עורכת הדין אריאלה גפן את חברות הביטוח הגדולות והחזקות בישראל בתביעות תאונות דרכים, במסגרת זו צברה עו"ד אריאלה גפן ניסיון משפטי בנזקי גן אשר מהווה יתרון מובהק ומנצח ללקוחותיה בהבנת האסטרטגיה והטקטיקות המשפטיות, ויחד עם הבקיאות בחוק ובפסיקה האחרונה בתאונות עבודה, זוכים לקוחותיה להצלחות רבות בתביעות תאונות דרכים עם שיעורי נכות גבוהים בקבלת פיצויים כספיים מרביים, כך שבתוך זמן קצר המשרד הפך לסיפור הצלחה בתביעות תאונות עבודה.