תאונת משאית
באילו מקרים נפילה ממשאית תוך כדי פריקה וטעינה נחשבת לתאונת דרכים? נזקי גוף שנגרמו לנהגים במהלך פריקה או טעינה של המשאית אינם מוכרים במסגרת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (הפלת"ד), אולם במקרים מסוימים ובהתקיים תנאים מסוימים, יתכן שמגיע לכם לקבל בגינם פיצויים.
Picture of מאת: אריאלה גפן, עורכת דין

מאת: אריאלה גפן, עורכת דין

משרד עורכי דין תאונות דרכים

תוכן עניינים

האם נפילה ממשאית היא תאונת דרכים? – משרד עורכי דין אריאלה גפן

האם נפילה ממשאית היא תאונת דרכים?

באילו מקרים נפילה ממשאית תוך כדי פריקה וטעינה נחשבת לתאונת דרכים?

נזקי גוף שנגרמו לנהגים במהלך פריקה או טעינה של המשאית אינם מוכרים במסגרת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (הפלת"ד), אולם במקרים מסוימים ובהתקיים תנאים מסוימים, יתכן שמגיע לכם לקבל בגינם פיצויים.

המחלוקות סביב הנושא נדונו רבות בתיקים שונים בבתי המשפט, וידוע כי מצד אחד חברות הביטוח נוטות לטעון שלא מדובר בפציעה שקורית בכפוף להגדרתה של תאונת דרכים על פי חוק הפלת"ד, ומצד שני טוענים הניזוקים, התובעים את חברות הביטוח, כי במקרים בהם הנהג נפצע, בין שהתאונה קורית באשמתו או שלא, מגיע לו לקבל פיצויים בעבור נזקי הגוף שנגרמו לו.

על מנת ליישב את הסוגייה הזו בחרנו 2 תרחישים שכיחים, שכבר נדונו בבית המשפט ע"י עורך דיו לתאונות דרכים ושהתקבל פסק דין בגינם, על מנת שתוכלו לדעת, האם גם לכם מגיע לקבל פיצויים בגין נפילה ממשאית 

נדגיש, שכל מקרה נבחן באופן ספציפי, ונסיבות כל אירוע הנן שונות, ועל כן תמיד כדאי לפנות לעורך דין תאונות דרכים, שיוכל לבחון באופן מדויק את המקרה שבו הייתם מעורבים ולהסיק, האם ניתן להחיל עליו את חוק הפלת"ד במסגרת ההגדרה של תאונת דרכים.

נפילה ממשאית של נהג בזמן כיסוי המטען לפני הנסיעה

א', גבר בשנות ה- 30 לחייו, המתין במפעל באשקלון שהמלגזן יסיים להעמיס חבילות סוכר שאמורות היו להגיע אל קיבוץ גן שמואל. בזמן העמסת הסחורה מנוע המשאית פעל, וכשסיים המלגזן את מלאכתו, פנה א' לכסות את הסחורה כדי לצאת לדרכו.

במשאית של א' לא היה סולם, ולכן נאלץ לטפס על זיזים בולטים שמקובעים בצידי המשאית. לרוע המזל הוא נפל ונחבט מהמדרכה. 

בשל פציעתו של א' נאלצו לפנותו אל בית החולים, כשהוא סובל מכאבים בגבו וביד ימין. פציעותיו אילצו אותו לעבור ניתוח חירום ארוך ומסובך ולהישאר באשפוז 4 ימים.

בתביעתו של א' נגד בעל המשאית וחברת הביטוח, הוא טען כי לפי חוק הפלת"ד מגיעים לו פיצויים, מכיוון שההנפילה אירעה לאחר שכיסה את הסחורה, כשפנה להיכנס למשאית, כלומר כשנעשה ברכב שימוש למטרות תחבורה, תנאי שמוגדר בחוק לצורך הגדרת תאונת דרכים.

חברת הביטוח טענה כי כיסוי הסחורה הנה פעולה שאינה בגדר שימוש למטרות תחבורה, וגרסה כי קיימות סתירות בגרסאות התובע כפי שנמסרו למד"א ולבית החולים ולאחר מכן לעורך הדין המייצג.
בית המשפט השתכנע, כי השימוש ברכב נילווה במקרה זה לטעינתו, וכי מכיוון שמדובר במשאית הובלה, עלייה לארגז המשאית הנה זהה לעלייה לתא הנהג.

בית המשפט הורה לחברת הביטוח לשלם לתובע פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה.

נפילת ממשאית של פועל מפגוש – נפילה ממשאית תאונת דרכים

ע', פועל בניין, תבע את חברת הביטוח שביטחה את הטנדר, ששימש אותו כפועל, לאחר שלטענתו סיים לפרוק מארגז הטנדר ציוד, פנה לרדת מהארגז כדי לנסוע לביתו ונפל מגובה 1.5 מטר על כף רגלו, נפילה שגרמה לו לכאבים עזים.
באירוע לא נכחו עדי ראייה, אולם מנהל העבודה של התובע העיד, כי כאשר הגיע למקום האירוע הבחין בפועל, כשהוא שוכב בצדו הימני של ארגז הטנדר. לשאלתו מה קרה, השיב ע' כי העמיס בארגז הטנדר ציוד בסוף יום העבודה, וכשפנה לנסוע הביתה, בעודו עומד על הארגז, החליק מהפגוש ומעד.

חברת הביטוח טענה כי הגרסאות שמסר ע' סותרות, וכי בחקירתו של חוקר מטעם חברת הביטוח הוא הצהיר שנתקל בקרש שגרם לנפילתו בעת העמסת הציוד, ועל כן נפילתו אירעה במהלך פריקה וטעינה של סחורה ולא במהלך שימוש בכלי הרכב לצורכי נסיעה, ומסיבה זו אינה עונה להגדרתה של תאונת דרכים.

לשמע טענות הצדדים, החליט בית המשפט לקבל את גרסת התובע, זאת לאור עדותו שהותירה רושם אמין, הייתה סבירה, הגיונית ולא סתרה את עצמה בחקירת הנגד. עוד נפסק כי מכיוון שלא נמצא פתרון חד משמעי למקרה, וחוק הפלת"ד הנו סוציאלי בתכליתו, הוא נוטה לפסוק לטובת התובע.

בית המשפט הורה לחברת הביטוח לשלם לתובע פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה, הפסדי שכר ופנסיה עתידיים, כאב וסבל.

לסיכום,
גם כאשר לא ברור האם תאונה נכללת תחת הגדרתה של תאונת דרכים, כדאי לבחון לעומק את כל נסיבות האירוע.
במקרים שהוזכרו לעיל, חברות הביטוח גרסו כי התאונות לא אירעו בעת שימוש הרכב לצורכי נסיעה, ואף הפעילו חוקר פרטי מטעמם (במקרה של ע') על מנת להוציא ממנו גרסה סותרת ולפגוע באמינותו.

לכן בכל תאונה שהיא, כדאי תמיד לפנות לאיש מקצוע. ייתכן שמגיעים לכם פיצויים ואינכם יודעים זאת, או שחברות הביטוח ישכנעו אתכם אחרת. פנו לייעוץ של עורך דין מומחה לתאונות דרכים שהינו מקצועי ומנוסה, שדואג לאינטרסים שלכם, כדי לדעת כיצד לפעול בחכמה ולקבל את מה שמגיע לכם על פי חוק אם נפגעתם מנפילה ממשאית (נפילה ממשאית תאונת דרכים) על מנת להגיש תביעה נגד חברת הביטוח.


משרד עורכי דין אריאלה גפן – משרד עורכי דין נזיקין

עורכת הדין אריאלה גפן התחילה את דרכה כאשר ייצגה משפטית את חברות הביטוח הגדולות בישראל בתיקי תאונות דרכים מורכבים וקשים, ניסיון משפטי זה מעניק למשרד יתרון משמעותי וניכר בייצוג בתביעות תאונות דרכים, שכן עורכת הדין אריאלה גפן מכירה לעומק את חברות הביטוח ודרכי הפעולה שלהן על מנת לדחות את התביעה, והיא תדע למנף ידע וניסיון זה לטובת נפגעי תאונת הדרכים.

משרד עורכי דין אריאלה גפן הינו משרד עורכי דין נזיקין המתמחה בייצוג משפטי של נפגעי נזקי גוף, נפש ורכוש על מנת שיקבלו את הפיצוי הכספי המרבי בגין הנזקים שנגרמו להם. המשרד מייצג לקוחות שנפגעו בתאונות קשות ולצערנו אף קטלניות ודואגים להם ולבני משפחתם במקצועיות וביעילות על מנת שיקבלו את הפיצוי המרבי שמגיע להם. 

חשוב לציין, כי עורך דין מומחה לתאונות דרכים כמו עו"ד אריאלה גפן היא שתייצג אתכם במהלך הגשת תביעת בגין נזקי הגוף לכל אורך ההליך המשפטי באופן אישי ומסור ותלווה אתכם בזמינות מרבית וללא פשרות, לכן חשוב מאוד לקבל ייצוג משפטי בעל ידע נרחב בתחום הנזיקין שכן נדרש ידע מקצועי רחב של החוק והפסיקה בתחום.

לאור הנסיון הרב של עורכת הדין אריאלה גפן אשר ייצגה את חברות הביטוח הגדולות בישראל בתביעות תאונות דרכים, היכרות מעמיקה זו מעניקה למשרד יתרון משמעותי בהבנה האסטרטגיה המשפטית של חברות הביטוח ואת קווי ההגנה שלהן בתאונות אופנוע או תאונות דרכים, נפילה ממשאית תאונת דרכים.

צרו קשר עוד היום 073-360-6723

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

לקבלת ייעוץ משפטי ממוקד, אסטרטגי ובניית תוכנית פעולה, התקשרו -0733-752-766 או השאירו פרטים וניצור קשר עוד היום

אריאלה גפן – משרד עורכי דין

מאמרים נוספים מאת עורכת הדין אריאלה גפן

תאונות עבודה – תקנה 40 לנפגעי תאונות עבודה

תקנה 40 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956, קובעת את ההליך לקביעת דרגת נכות לנפגעי תאונות עבודה שנפגעו בעצמות הגפיים העליונות. במסגרת הליך זה, ועדה רפואית מוסמכת מטעם המוסד לביטוח לאומי בודקת את הנפגע וקובעת את אחוזי הנכות שלו, בהתאם לפגיעות שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה.

צרו קשר עוד היום

עורכת הדין אריאלה גפן תשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

עורך דין תאונות דרכים
small_c_popup.png

אריאלה גפן - משרד עורכי דין

נפגעתם בתאונת דרכים? אולי אתם זכאים לפיצוי כספי

אנא מלא את הטופס ונחזור אליכם בהקדם

small_c_popup.png
עורך דין תאונות דרכים

אל תוותרו על הזכויות שלכם

אם נפגעת או נפצעת מגיע לך פיצוי כספי.

השאירו פרטים להערכת הפיצוי הכספי שמגיע לך ועורכת הדין אריאלה גפן תיצור קשר בהקדם

דילוג לתוכן