שבר בקרסול
שבר בקרסול עלול לבוא לידי ביטוי בשבר אחד או יותר בעצמות הקרסול וכתוצאה מכך לפגיעה משמעותית במסלול החיים התקין של הנפגע ואף לסיבוכים כמו ירידה בטווח התנועה ואיחוי העצמות שיובילו להגבלה בטווח התנועה ופגיעה ביציבות. מכאן, ישנה חשיבות מכרעת להתייעץ עם עורך דין נזיקין המתמחה בשברי קרסול על מנת שייכון וידריך את הנפגע כיצד לפעול נכון כדי שיוכל לקבל אחוזי נכות וכך גם פיצוי כספי מרבי
תמונה של מאת: אריאלה גפן, עורכת דין

מאת: אריאלה גפן, עורכת דין

משרד עורכי דין תאונות דרכים

תוכן עניינים

שבר בקרסול עלול לבוא לידי ביטוי בשבר אחד או יותר בעצמות הקרסול וכתוצאה מכך לפגיעה משמעותית במסלול החיים התקין של הנפגע ואף לסיבוכים כמו ירידה בטווח התנועה ואיחוי העצמות שיובילו להגבלה בטווח התנועה ופגיעה ביציבות.  מכאן, ישנה חשיבות מכרעת להתייעץ עם עורך דין נזיקין מומלץ המתמחה בשברי קרסול על מנת שייכון וידריך את הנפגע כיצד לפעול נכון כדי שיוכל לקבל אחוזי נכות וכך גם פיצוי כספי מרבי.

שבר בקרסול – דוגמא לפיצוי כספי בגין שבר בקרסול

למשרד עורכי דין אריאלה גפן הופנה אלון (השם המלא שמור במערכת), בן 30, אשר במהלך עבודתו שבר את הקרסול. עוד באותו היום פונה אלון באמצעות אמבולנס לבית החולים איכילוב בתל אביב.
בבית החולים אובחן אצל אלון שבר בקרסול ובעקבות כך נאלץ לעבור ניתוח אשר כלל קיבוע פנימי של השבר, לאחר מספר ימי אישפוז בבית החולים שוחרר אלון לביתו כאשר רגלו מגובסת ואין הוא יכול לדרוך עליה.
בעקבות הפגיעה אלון עבר טיפולי פיזותריפה במשך מספר חודשיים, וכמובן שבמהלך התקופה אלון לא חזר לעבודותו.
בעקבות הפגיעה הקשה בקרסול נקבע לאלון נכות של 19% לאחר שאובחן ע"י אורטופד מומחה שמונה ע"י משרד עורכי דין אריאלה גפן שקבע כי ישנה הגבלה בתנועה של הקרסול ואף פגיעה בהליכה מאומצת, ומכאן הוגשה תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי בגין אובדן כושר עבודה, עזרת צד ג', הוצאות רפואיות ופיצוי בגין כאב וסבל בסך של 450,000 ₪.

שבר בקרסול – מבנה הקרסול

3 עצמות מרכיבות את מפרק הקרסול:

  1. המלאולוס (פטישון) החיצוני, שמהווה את סופה של עצם הטיביה (השוק), שממוקמת בצידו הלטרלי של השוק.
  2. המלאולוס (פטישון) הפנימי מעצם הטיביה שממוקמת בצידו המדיאלי של השוק.
  3. עצם הטאלוס (הערקום), שממוקמת בחלקו התחתון של המפרק.

 הטיביה והפיבולה ממוקמות זו לצד זו בצורת מזלג, ורצועות שממוקמות סביב העצמות הללו עוטפות את המפרק ומקנות לו יציבות.

שבר בקרסול – סוגי שברים נפוצים


שבר בקרסול או בכף הרגל כולל בדרך כלל את הקצה התחתון של הטיביה או הפיבולה (או שתיהן), כלומר את הפטישונים, ובמרבית המקרים הטיפול בו הוא טיפול שמרני, שכולל גבס ומנוחה עם הימנעות מדריכה על כף הרגל. במקרים חמורים השבר עלול להוביל לניתוח, זאת במקרים שבהם אובחנה פגיעה ביכולת להניע את המפרק, שמקורה בתזוזת העצמות, בפגיעה ברצועות או בשברים מרובים במפרק.

שבר בקרסול עלול להיות מלווה בכאבים, נפיחות מקומית, שטפי דם, קושי או חוסר מסוגלות לדרוך על כף הרגל, עיוות המפרק ועוד.


קיימים 3 סוגי שברים בקרסול:

  1. שבר במלאולוס הפנימי- בדרך כלל נחשב לחמור יותר, מכיוון שהוא כולל את עצם הפיבולה, שנושאת את הרוב המכריע של משקל הגוף. שבר מסוג זה שכיח יותר בקרב נשים וילדים, ובדרך כלל מזכה ביותר אחוזי נכות.
  2. שבר במלאולוס החיצוני- שבר מסוג זה הנו שכיח יותר, ונחשב לפחות חמור.
  3. שבר בימלאולרי- אף על פי שזהו שבר שכולל את 2 המלאולוסים, אין להניח שהוא חמור יותר.
  4. שבר טרימלאולרי- מצב שכולל שבר ב- 2 המלאולוסים ובעצם השוק. הוא נחשב לשבר החמור ביותר, ובהכרח מצריך ניתוח. ההחלמה ממנו אורכת 6 שבועות לכל הפחות, וחזרה לפעילות גופנית סדירה כמו ריצה מתרת רק לאחר 4 חודשים. הנכות הזמנית שנקבעת במקרים אלו הנה ארוכה יותר.
 

 שבר בקרסול אחוזי נכות – אחוזי נכות בגין שבר בקרסול

אחוזי הנכות בגין שבר בקרסול או שבר בכף הרגל נקבעים בהתאם למידת החומרה של השבר. טבלת אחוזי הנכות שמתבססת על תקנות המוסד לביטוח לאומי קובעת את אחוזי הנכות לפי הקריטריונים הבאים:

  • 10% נכות רפואית נקבעים עבור הגבלה ניכרת בתנועות הקרסול
  • 20% נכות רפואית נקבעים עבור שבר עם קישיון נח
  • 30% נכות רפואית נקבעים עבור שבר עם קישיון לא נח
  • אחוזי נכות גבוהים יותר עשויים להיקבע במקרים בהם אובחן שבר עם חיבור לקוי של עצם הטיביה, סטייה ממיקומה המקורי של העצם או איחוי לקוי של אחת מהעצמות- הטיביה או הפיבולה.
  • במקרים בהם מבוצע ניתוח, ניתן לקבוע אחוזי נכון בגין הצלקת, פרט לנכות התפקודית.

הסטייה שבטבלת אחוזי הנכות במקרה של שבר בקרסול


בעוד רופא אחד עשוי לקבוע 10% נכות, רופא אחר עשוי לקבוע 0% נכות. הפער הזה נובע מסתירה שקיימת בטבלת אחוזי הנכות שקבע המוסד לביטוח לאומי, ומותירה מקום לפרשנות. הסתירה נוגעת ל- 2 סעיפים:

  1. סעיף 48(3)(א)- הסעיף קובע כי 10% נכות ייקבעו במקרים בהם קיימת הגבלה ניכרת בתנועות הקרסול.
  2. סעיף 35(1)(ג)- הסעיף קובע כי 10% נכות ייקבעו בכל מקרה שבו יש לשבר השפעה קלה על כושר הפעולה.


על מנת להתגבר על הסטייה הזו מומלץ להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתביעות מול ביטוח לאומי. ייצוג מקצועי יימנע מכם טרטור והופעה בפני וועדות רפואיות נוספות לשם ערעור על קביעת הרופא מטעם המוסד לביטוח לאומי, ויבטיח לכם לממש את כל הזכויות שמגיעות לכם על פי חוק בדרך המהירה והבטוחה.

מהם קישיון נח וקישיון לא נח?

קישיון נח מתאר מצב שבו קיימת תנועה מוגבלת במפרק. קישיון נח מאוד שכיח כשמדובר בפגיעות בקרסול, ובמיוחד בגלל העובדה שלא ממהרים לנתח את מפרק הקרסול. עם זאת, כיום ניתן לבצע ניתוח להחלפת מפרק הקרסול, מה שעשוי לפתור את התובע ממצב זה.

לעומת זאת, קשיון לא נח מוגדר כשהמפרק נתון בזווית שמקשה באופן ניכר על התפקוד, כמו במצבים שבהם לא ניתן לדרוך על כף הרגל, אלא רק על האצבעות או העקב. 

נזקים נוספים שעלולים להיגרם למפרק

גם פגיעה במשטחים הסחוסיים של המפרק, הצרויות, פגיעה בכלי דם או בעצבים ונזקים אחרים שעלולים להיגרם למפרק מזכים את התובע באחוזי נכות. בגינם ניתן להגיש מידי שנה תביעה להחמרת מצב.

שבר בקרסול – פגיעה בלוחית צמיחה או התקצרות

מחקרים כי לפחות בין שלושים אחוזים לארבעים אחוזים מהילדים שוברים יד או רגל במהלך פעילות כאשר רוב השברים יחלימו בתקופה קצרה ע"י טיפול של גיבוס האיבר השבור, אך מנגד ישנם שברים שדורשים ניתוח ומעקב רפואי ארוך נוכח רגישותם של שברים אלו במקומות שונים בגוף.

כשמדובר בשבר בקרסול בקרב ילדים, קיים חשש רב לפגיעה ב- לוחיות הצמיחה אשר מאפשרים לעצמות לצמוח לאורך או התקצרות כאשר המאפיין העיקרי של לוחות צמיחה אלה שהינם חלשים ביחס לעצמות ולכן במקרים אלו התביעה עלולה להימשך זמן רב יותר.


שבר בקרסול – שבר בטיביה 


הטיביה הינה עצם הארוכה ביותר בגפה התחתונה והיא גם החזקה ביותר מבין עצמות השוק שממוקמות בצד הפנימי של הרגל, למשרדנו מגיעים נפגעי רבים כתוצאה מנפילה ברחוב או תאונת דרכים לאחר שאובחנו עם שבר בטיביה.  אנו נסווג את התביעה הדרושה בהתאם לאירוע הנפילה, כלומר אם אירוע הנפילה קרה בזמן העבודה אז התביעה תוגש כתאונת עבודה נגד המוסד לביטוח לאומי (עורך דין תאונות עבודה)..

במידה ונפגעתם בתאונת דרכים תוגש תביעה נגד חברת הביטוח וזאת בתביעה לפיצוי בגין נזקי גוף, עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975. ויודגש, במקרה של תאונת דרכים חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין תאונות דרכים מומלץ על מנת לא לפגוע בסיכויי התביעה.

 
במקרה של נפילה ברחוב כתוצאה מרשלנות כמו בור במדרכה או כל מכשול אחר תוגש תביעה נגד המועצה המקומית או העירייה במקרים כאלה שכר טרחה עו"ד הינו מחושב באחוזים מתוך הסכום הכולל שהתקבל אם במסגרת פשרה או פסק דין

ייצוג מקצועי יבטיח לכם פיצוי מרבי – אריאלה גפן, משרד עורכי דין


כפי שצוין לעיל, שבר בקרסול הנו מצב מורכב, שהתקנות סביבו אינן חד משמעיות. פרט לכך, על מנת להבטיח שאתם מקבלים את מלוא הפיצויים שמגיעים לכם ולהוכיח את הפגיעה באפן בלתי ניתן לערעור כדאי שיהיה מי שילווה אתכם וינחה אתכם בתהליך.

רק בעזרת עורך דין נזיקין וביטוח תוכלו למצות את מלוא הזכויות שלכם לקבלת פיצוי כספי מרבי

מה היתרונות של עו"ד אריאלה גפן?

עו"ד אריאלה גפן בעלת ניסיון משפטי רב בדיני נזיקין ומביאה עימה מקצועיות ללא פשרות בתביעות מורכבות של נזקי גוף קשים ומורכבים כמו פגיעה בקרסול.

חשוב להדגיש, כי לא בכל מקרה קיימת עילה להגשת תביעת נזיקית, וכי כדי להוציא את המקסימום בגין הנזק שנגרם בעקבות השבר בקרסול ובשל המורכבות של הנושא והמומחיות הנדרשת מומלץ מאוד לבחור ב-עורך דין נזיקין מיומן ומקצועי שיצליח להוכיח  את הנזק כתוצאה מהרשלנות שנגרם לנפגע.


במשרד עורכי הדין אריאלה גפן אנו מטפלים בתביעות נזיקין באופן מקצועי ואמין, תוך היעזרות במיטב הרופאים והמומחים על מנת לקבל תמונה מדויקת וחוות דעת מתאימה עד לניצחון בהליך המשפטי וקבלת סכום פיצוי מקסימלי.

חשוב לציין, כי עורכת הדין אריאלה גפן היא שתייצג אותכם במהלך הגשת תביעת בגין נזקי הגוף לכל אורך ההליך המשפטי באופן אישי ומסור ותלווה אתכם בזמינות מרבית וללא פשרות, לכן חשוב מאוד לקבל ייצוג משפטי בעל ידע נרחב בתחום הנזיקין שכן נדרש ידע מקצועי רחב של החוק והפסיקה בתחום.

צרו קשר עוד היום בטלפון 0733-752-766  לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

לקבלת ייעוץ משפטי ממוקד, אסטרטגי ובניית תוכנית פעולה, התקשרו -0733-752-766 או השאירו פרטים וניצור קשר עוד היום

אריאלה גפן – משרד עורכי דין

מאמרים נוספים מאת עורכת הדין אריאלה גפן

מה הזכויות שמגיעות לעובד שנפצע בתאונת דרכים

נפגעתם בתאונת דרכים בדרך לעבודה או בדרך חזרה מהעבודה? ידעתם שתאונת דרכים בדרך לעבודה נחשבת גם תאונת עבודה ומגיע לכם פיצויים כספיים גם מהמוסד לביטוח לאומי וגם מחברת הביטוח. עורכת הדין אריאלה גפן, עורכת דין תאונות דרכים מסבירה "אל תוותרו על מה שמגיע לכם! גלו איך תוכלו לתבוע פיצויים משמעותיים ולשפר את איכות חייכם לאחר האירוע הטראומטי."

תאונות אופנוע ונזקי גוף: החשיבות של התמודדות נכונה עם הפציעות

תאונות אופנוע הן מהסוגים המסוכנים ביותר של תאונות דרכים, במיוחד כאשר מדובר בנזקי גוף חמורים. רוכבי אופנוע נמצאים בסיכון גבוה יותר לפציעות קשות בהשוואה לנהגים ברכב סגור, בשל חשיפתם הפיזית המלאה במהלך התאונה. במקרה של תאונת אופנוע, ההשלכות עלולות להיות חמורות מאוד ולדרוש טיפול רפואי מיידי ונכון.

צרו קשר עוד היום

עורכת הדין אריאלה גפן תשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

עורך דין תאונות דרכים
small_c_popup.png
עורך דין תאונות דרכים

אל תוותרו על הזכויות שלכם

אם נפגעת או נפצעת מגיע לך פיצוי כספי.

השאירו פרטים להערכת הפיצוי הכספי שמגיע לך ועורכת הדין אריאלה גפן תיצור קשר בהקדם

small_c_popup.png

אריאלה גפן - משרד עורכי דין

נפגעתם בתאונת דרכים? אולי אתם זכאים לפיצוי כספי

אנא מלא את הטופס ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן